Recepten > Zuppa di Melone
Dit is het recept voor een Koude meloensoep voor 6-8 personen.
Ingrediënten
- 1 grote watermeloen
- 11/2 liter kippenbouillon van 41/2 tablet
- 11/2 dl slagroom
- 1 eetlepel citroensap
- tabasco
Bereiding
- Snijd met een scherp mes van de watermeloen een gekartelde deksel af en schep met een meloenboortje ± 50 balletjes uit het vruchtvlees.
- Verwijder er de rest van het vruchtvlees uit tot op ± 3 cm van de schil en haal de pitjes eruit.
Pureer het vruchtvlees met de koude bouillon en voeg de slagroom, het citroensap en naar smaak tabasco toe. - Laat de soep in de koelkast ± 3 uur afkoelen.
Schep voor het serveren de soep in de meloen en strooi er de meloenbolletjes in.
Deze soep is ook heel lekker met Galia meloen. De soep wordt heel bijzonder als u er voor het serveren wat gamba’s door roert.