Recepten > Pasta ai quattro formaggi (Pasta met vier soorten kaas)
Ingrediënten:
- 320 gr. penne of macaroni, maccheroni
- 30 gr. fontina-kaas
- 20 gr. emmenthal-kaas
- 20 gr. gorgonzola-kaas
- 30 gr. geraspte grana-kaas
- 1 bosje peterselie
- 150 centiliter halfvolle melk
- 1 lepel tarwebloem
- 1 klontje boter
- 30 gr. grof zout
- zwarte peper nootmuskaat
Bereidingswijze:
- Vier liter water laten koken met twee lepels zout.
- Voeg de pasta toe.
- De fontina en de emmenthal fijn hakken en de gorgonzola met een vork pletten.
- Tegelijkertijd de boter laten smelten in een pan.
- De tarwebloem, melk en de vier verschillende soorten kaas toevoegen, behalve een lepel geraspte grana kaas.
- Dit laten koken op een heel zacht vuurtje zodat men een gladde saus krijgt.
- Een beetje nootmuskaat toevoegen.
- De oven voorverwarmen tot 200 °C.
- De schaal die men later naar de tafel brengt, insmeren met boter.
- De pasta afgieten en weer in de pan zetten. Aan de zeer hete pasta de kaassaus toevoegen met fijngehakte peterselie.
- Mengen en in de beboterde schaal doen.
- Met grana en peper bestrooien.
- In de oven doen gedurende een half uur.