Salade, Gemengde

Recepten > Italiaanse gemengde salade

Ingrediënten

  • 1/2 krop sla
  • 8 radijsjes
  • 1/4 komkommer
  • 3 stengels bleekselderij
  • 4 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfilets (blik)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper, zout

Bereiding

  1. Was de sla, verwijder de harde nerven, scheur de bladeren in stukjes en laat ze goed uitlekken of dep ze droog.
  2. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes.
    Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes.
  3. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in dunne plakjes.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  5. Pel en snipper de knoflook.
  6. Hak de ansjovis heel fijn.
  7. Klop een dressing van de knoflook, de ansjovis, de olie, het citroensap en peper en zout.
  8. Schep de groenten en de dressing vlak voor het serveren door elkaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *