Salmi

Recepten > Salmi

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 1 haas of konijn
  • 1 liter droge rode wijn
  • 1 wortel, grof gehakt
  • 1 stengel bleekselderij, grof gehakt
  • 1 kleine ui, grof gehakt
  • 4 eetlepels peterselieblad
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 laurierbladen
  • 1 ruime theelepel zwarte peperkorrels
  • 2 eetlepels bloem
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie, extra vierge

Bereidingswijze

  1. Snijd de haas in stukken en doe ze bij alle overige ingrediënten behalve de bloem.
  2. Laat het 24 uur marineren onder regelmatig keren.
  3. Laat de stukken haas uitlekken en dep ze droog. Bewaar de marinade.
  4. Bak de stukken haas in een grote braadpan op hoog vuur in de olie aan.
  5. Vermeng de bloem met zout naar smaak en haal er de stukken haas rondom door.
  6. Leg ze terug in de pan, giet er marinade bij, leg een deksel op de pan en laat de haas 2 uur op laag vuur stoven.
  7. Laat de haas uitlekken en schik de stukken op een verwarmde dienschaal.
  8. Zeef het stoofvocht en kook het zo nodig nog wat in.
  9. Giet het over de haas en dien het meteen op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *