Recepten > Tomatensoep met rode en gele tomaten
Ingrediënten
- 100 gr tagliatelle
- zout
- 1 pot runderfond (400 ml)
- 1 dl droge witte wijn
- 1 tablet tomatenbouillon (Aroma Mediterraneo)
- 3 kleine rode en 3 kleine gele tomaatjes
- 5 takjes basilicum
- peper
- enkele verse blaadjes of wat gedroogde basilicum
- 4 soepstengels
- 4 plakjes rauwe ham
Bereiding
- Kook de tagliatelle in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Breng intussen de fond met de wijn, het bouillontablet en 2 dl water aan de kook.
- Was de tomaten en snijd ze overdwars in dunne plakjes.
- Maak de takjes basilicum schoon en snijd de blaadjes in reepjes.
- Voeg de tagliatelle aan de bouillon toe en warm goed door.
- Schep er de tomaat en de basilicum door en breng de soep op smaak met wat peper en zout en warm nog 1 minuut goed door.
- Verdeel de soep over 4 borden en garneer met wat basilicumblaadjes of gedroogde basilicum.
- Serveer met de soepstengels, omwikkeld met de plakjes rauwe ham.