Recepten > Italiaanse Amandelkoekjes
Recept voor ca. 28 koekjes
Ingrediënten
- 225 gr bloem
- 140 gr suiker
- 11/2 theelepel bakpoeder
- zout
- 2 theelepels sinaasappelrasp
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 1 eetlepel melk
- 90 gr amandelen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder, een mespunt zout en de sinaasappelrasp in een kom.
- Voeg de eieren toe en kneed alles tot een soepel deeg.
- Voeg, als het deeg te droog is, een theelepel van de melk toe.
- Kneed de amandelen erdoor.
- Verdeel het deeg in 2 porties en rol ze uit tot een rol van 21/2 cm.
- Druk de rollen op een met bankpapier bekleed bakblik een beetje plat.
- Roer de dooier met de rest van de melk door elkaar en bestrijk de rollen ermee.
- Bak ze in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudgeel.
- Snijd de rollen schuin in plakken van ± 11/2 cm dik en leg ze naast elkaar op het bakblik.
- Bak de koekjes nog 10 minuten tot ze droog en gaar zijn.
- Laat ze afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbare trommel.