Groentensoep Italiaanse

Recepten > Italiaanse Groentesoep (Minestrone)

Ingrediënten

  • 1 gesnipperde ui
  • 1 fijngehakte wortel
  • 1 courgette
  • 50 gr ontbijtspek in blokjes
  • 400 gr cannellini (blik)
  • 400 gr tomaten (blik)
  • 100 gr doperwten (diepvries)
  • 100 gr aardappelen
  • 30 gr boter
  • 1 laurierblaadje
  • zout, zwarte peper
  • 1 eetlepels majoraan
  • 10 dl kippenbouillon
  • 5 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Bak de spekblokjes in een droge pan op laag vuur tot het vet uitsmelt.
  2. Haal het spek uit de pan en houd het apart.
  3. Doe de boter bij het spekvet en fruit de ui en de wortel 5 minuten op laag vuur.
  4. Voeg de courgette, aardappel en doperwtjes toe en fruit die even mee.
  5. Doe de bouillon, de majoraan, het laurierblad en de tomaten op sap erbij en laat de soep 30-40 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  6. Spoel de bonen uit blik in een zeef schoon en laat ze doorwarmen in de soep.
  7. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de geraspte kaas.
  8. De cannellini kunt u desgewenst door witte bonen uit blik vervangen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *