Recepten > Italiaanse Groentesoep (Minestrone)
Ingrediënten
- 1 gesnipperde ui
- 1 fijngehakte wortel
- 1 courgette
- 50 gr ontbijtspek in blokjes
- 400 gr cannellini (blik)
- 400 gr tomaten (blik)
- 100 gr doperwten (diepvries)
- 100 gr aardappelen
- 30 gr boter
- 1 laurierblaadje
- zout, zwarte peper
- 1 eetlepels majoraan
- 10 dl kippenbouillon
- 5 eetlepels Parmezaanse kaas
Bereiding
- Bak de spekblokjes in een droge pan op laag vuur tot het vet uitsmelt.
- Haal het spek uit de pan en houd het apart.
- Doe de boter bij het spekvet en fruit de ui en de wortel 5 minuten op laag vuur.
- Voeg de courgette, aardappel en doperwtjes toe en fruit die even mee.
- Doe de bouillon, de majoraan, het laurierblad en de tomaten op sap erbij en laat de soep 30-40 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
- Spoel de bonen uit blik in een zeef schoon en laat ze doorwarmen in de soep.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer met de geraspte kaas.
- De cannellini kunt u desgewenst door witte bonen uit blik vervangen.