Recepten > Halfbevroren Italiaans Notenijs
Dit recept is, in tegenstelling tot andere recepten op deze website voor 8 personen.
Ingrediënten
- 100 gr blanke hazelnoten
- 75 gr kristalsuiker
- 6 dl slagroom
- 250 gr mascarpone
- 50 gr witte basterdsuiker
- marasquinaroma (Baukje)
- 25 gr hazelnoten met vlies
Bereiding
- Rooster de blanke noten in een droge koekenpan goudbruin.
- Voeg de kristalsuiker toe en verwarm al roerend tot de suiker goudgeel en helemaal gesmolten is.
- Giet het mengsel op een met bakpapier bekleed bakblik, strijk het uit en laat het afkoelen.
- Hak het notenmengsel fijn.
- Bekleed een puddingvorm (inh. 11/4 liter) met huishoudfolie.
- Klop de slagroom stijf en spatel er voorzichtig de mascarpone, de basterdsuiker, het notenmengsel en een paar druppels marasquin door.
- Vul de puddingvorm met het mengsel en laat het in de diepvries in ± 4 uur half bevriezen.
Neem het ijs 15 minuten voor het serveren uit de diepvries. - Stort het op een mooie schaal en garneer het met de hazelnoten met vlies.
- Snijd het ijs aan tafel in plakken.