Fazant met olijven

Recepten > Fazant (of eend) met olijven

Ingrediënten

  • 1 fazant (voor 4 personen) of eend (voor 6 personen)
  • 50 gr. plakjes pancetta of ontbijtspek.
  • 125 gr. ontpitte zwarte olijven
  • 1 eetl. venkelzaad
  • 1 eetl. boter
  • 2 eetl. olijfolie, extra vierge
  • zout en versgemalen peper
  • 1/8 droge witte wijn
  • 4 eetl. kippenbouillon

Bereidingswijze

  1. Beleg de borst van de fazant (of eend) met de plakken spek en bind ze goed vast met garen.
  2. Vul de buikholte met de olijven en het venkelzaad.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de boter en de olie in een braadslee op middelhoog vuur en bak er de fazant 20 minuten uitvoering in aan. Strooi er daarna wat zout en peper op en giet de wijn ernaast.
  4. Wacht tot al het vocht is ingekookt.
  5. Doe er dan de bouillon bij en braad de fazant 1 uur in de oven. Bedruip het ondertussen regelmatig met de braadjus.
  6. Verwijder het garen en het spek.
  7. Snijd de fazant in stukken en schik ze met de vulling eromheen op een gewarmde dienschaal.
  8. Zet de braadslee op middelhoog vuur, giet er een scheut water bij en schraap het aanzetsel van de panbodem los terwijl de jus opkookt.
  9. Giet de jus door een zeef over de fazant en dien het gerecht meteen op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *