Recepten > Gazpacho Milanese
In tegenstelling tot andere recepten op deze website is dit recept voor 8 personen.
Ingrediënten
- 6 tomaten
- 50 gr deegwaren
- boter
- 1/2 dl olijfolie
- 1/2 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 11/2 liter kippenbouillon
- 5 basilicumblaadjes
- Eventueel tabasco
- peper, zout
Bereiding
- Pel en ontpit de tomaten.
- Kook de deegwaren in licht gezouten water met een klontje boter gaar.
- Giet ze daarna af, spoel ze onder koud water af, laat uitlekken en roer er de olijfolie door.
- Maak de paprika schoon, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd hem in dunne reepjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem in stukjes.Vermeng de tomaten, het teentje knoflook, de paprika en de ui met de deegwaren en de helft van de bouillon.
- Roer er de rest van de bouillon door en giet de soep door een fijne zeef of puntzeef.
- Breng op smaak met peper en zout en eventueel enkele druppeltjes tabasco.
- Snipper de basilicumblaadjes fijn en roer ze door de soep
- Schenk de gazpacho in een kom op enkele ijsblokjes uit.
- Geef er toost met kruidenboter bij.