Recepten > Italiaanse bol met beenham en bosui
Ingrediënten
- 250 gram beenham in dikke plakken
- 4 bosuitjes
- 2 eetl. crème fraîche
- 2 eetl. mayonaise
- 1 eetl. tomatenketchup
- 1/2 theel. gedroogde Italiaanse kruiden
- zout en versgemalen peper
- 1 bosje radijs
- 4 Italiaanse bollen
Bereidingswijze
- Snijd de beenham in smalle reepjes.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Roer de crème fraîche, de mayonaise en de tomatenketchup door elkaar en breng de saus op smaak met de kruiden en wat zout en peper.
- Schep de ham en de bosui door de saus en zet afgedekt in de koelkast.
- Maak de radijsjes schoon.
- Laat de salade op kamertemperatuur komen.
- Snijd de radijsjes in plakjes.
- Snijd de Italiaanse bollen doormidden.
- Verdeel de salade over de onderste helften, beleg met de plakjes radijs en leg er de kapjes op.