Recepten > Kikkererwtensoep met pasta
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 1 fijngesneden wortel
- 1 fijngesneden stengel bleekselderij
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
- 1/2 eetlepel fijngesneden salie
- 2 blikken kikkererwten (á 400 gr), uitgelekt
- 1 liter kippenbouillon
- 200 gr penne (pasta)
- 2 tomaten in stukjes
- 6 eetlepels pesto
- zout, cayennepeper
- 40 gr geraspte pecorino
Bereiding
- Verhit de olie en bak de ui, wortel, bleekselderij, knoflook, rozemarijn en salie ± 5 minuten.
- Voeg de kikkererwten toe en bak die ± 3 minuten mee.
- Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat ± 20 minuten koken.
- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Schep de helft van de kikkererwten met een schuimspaan uit de pan en pureer die.
- Doe de puree in de pan terug, roer er de gekookte pasta en de tomaat door en laat alles nog enkele minuten koken.
- Voeg de pesto toe en breng de soep met zout en cayennepeper op smaak.
Geef de pecorino er apart bij.