Kip met paprika

Recepten > Kip met Paprika

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 dikke plak ham á 40 gr
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 250 gr champignons
  • 1 eetlepel bloem
  • peper, zout
  • 4 kipfilets á 125 gr
  • 25 gr boter
  • 11/2 dl droge witte wijn
  • 2 theelepels oregano

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Snijd de ham in stukjes.
  3. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  5. Roer peper en zout door de bloem.
  6. Snijd de kipfilets waaiervormig om de 2 cm in en bestuif ze met het bloemmengsel.
  7. Verhit de boter en fruit de ui met de knoflook en de ham ± 5 minuten.
  8. Voeg de kipfilets toe en bak ze om en om lichtbruin.
  9. Schep de paprika en de champignons erdoor en bak ze 5 minuten mee.
  10. Schenk de wijn erbij en voeg de oregano en naar smaak peper en zout toe.
  11. Laat de kip op laag vuur ± 15 minuten zachtjes stoven.
  12. Serveer direct met groenten.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *