Recepten > Kip met Paprika
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 dikke plak ham á 40 gr
- 1 rode en 1 gele paprika
- 250 gr champignons
- 1 eetlepel bloem
- peper, zout
- 4 kipfilets á 125 gr
- 25 gr boter
- 11/2 dl droge witte wijn
- 2 theelepels oregano
Bereiding
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Snijd de ham in stukjes.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Roer peper en zout door de bloem.
- Snijd de kipfilets waaiervormig om de 2 cm in en bestuif ze met het bloemmengsel.
- Verhit de boter en fruit de ui met de knoflook en de ham ± 5 minuten.
- Voeg de kipfilets toe en bak ze om en om lichtbruin.
- Schep de paprika en de champignons erdoor en bak ze 5 minuten mee.
- Schenk de wijn erbij en voeg de oregano en naar smaak peper en zout toe.
- Laat de kip op laag vuur ± 15 minuten zachtjes stoven.
- Serveer direct met groenten.