Recepten > Minestrone alla Milanese
Dit is een recept voor 10 personen.
Ingrediënten
- 250 gr gedroogde witte bonen
- 2 eetlepels boter
- 250 gr bacon in stukjes
- 1 grote gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook
- ± 30 gr fijngeknipte peterselie
- 800 gr winterwortel in stukjes
- 4 stengels bleekselderij in stukjes
- 4 aardappelen in stukjes
- 500 gr ontvelde tomaten in stukjes
- zout
- 200 gr gesneden witte kool
- 200 gr diepvries doperwten
- 1 courgette in stukjes
- 250 gr tortellini tricolore
- ± 20 gr fijngehakte basilicum
- 100 gr (versgeraspte) Parmezaanse kaas
Bereiding
- Week de bonen ± 8 uur in ruim koud water.
- Verhit de boter in een grote pan en bak de bacon en de ui ± 7 minuten zachtjes.
- Pers de knoflook erboven uit.
- Voeg de bonen met het weekwater, de peterselie, wortel, bleekselderij, aardappel en tomaat toe en doe er zoveel water bij dat de ingrediënten onder staan.
- Breng de soep aan de kook en laat haar met het deksel op de pan ± 2 1/2 uur zachtjes koken.
- Voeg dan de witte kool, doperwten, courgette, tortellini, basilicum en zout toe en verdun de soep zonodig met water.
- Kook de tortellini in ± 20 minuten zachtjes gaar.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
Geef de Parmezaanse kaas er apart bij en serveer met bruschetta con pomodoro.