Recepten > Italiaanse Mosselen II
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- 3 tenen knoflook
- 5 tomaten
- 1 eetlepel citroensap
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels fijngehakte verse of diepvries Italiaanse kruiden
- zout, peper
Bereidingswijze
- Bereidingstijd: ca. 25 minuten
- Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes.
- Ontvel 2 tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes.
- Was de mosselen. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dicht gaan.
- Leg de mosselen in een grote pan.
- Verdeel de plakjes knoflook, 1½ eetlepel Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie erover.
- Smoor de mosselen met het deksel op de pan op matig hoog vuur in ca. 8 minuten gaar, alle schelpen staan dan open. Snijd intussen de andere tomaten in dunne plakjes en leg ze in een schaal. Klop een dressing van 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
- Schep de mosselen in twee diepe borden en houd ze warm (in een oven van 100 °C of onder aluminiumfolie). Verhit de laatste lepel olijfolie in een koekenpan en fruit de blokjes tomaat zachtjes aan.
- Voeg 1 ½ dl van het smoorvocht van de mosselen toe en kook dit op hoog vuur in ca. 4 minuten in.
- Voeg peper naar smaak toe en geef de saus apart bij de mosselen.
Serveer met de tomatensalade en ciabatta brood.