Recepten > Italiaanse gemengde salade
Ingrediënten
- 1/2 krop sla
- 8 radijsjes
- 1/4 komkommer
- 3 stengels bleekselderij
- 4 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 2 ansjovisfilets (blik)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- peper, zout
Bereiding
- Was de sla, verwijder de harde nerven, scheur de bladeren in stukjes en laat ze goed uitlekken of dep ze droog.
- Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes.
Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes. - Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in dunne plakjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
- Pel en snipper de knoflook.
- Hak de ansjovis heel fijn.
- Klop een dressing van de knoflook, de ansjovis, de olie, het citroensap en peper en zout.
- Schep de groenten en de dressing vlak voor het serveren door elkaar.