Recepten > Salmi
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 1 haas of konijn
- 1 liter droge rode wijn
- 1 wortel, grof gehakt
- 1 stengel bleekselderij, grof gehakt
- 1 kleine ui, grof gehakt
- 4 eetlepels peterselieblad
- 1 takje verse rozemarijn
- 2 laurierbladen
- 1 ruime theelepel zwarte peperkorrels
- 2 eetlepels bloem
- zout
- 2 eetlepels olijfolie, extra vierge
Bereidingswijze
- Snijd de haas in stukken en doe ze bij alle overige ingrediënten behalve de bloem.
- Laat het 24 uur marineren onder regelmatig keren.
- Laat de stukken haas uitlekken en dep ze droog. Bewaar de marinade.
- Bak de stukken haas in een grote braadpan op hoog vuur in de olie aan.
- Vermeng de bloem met zout naar smaak en haal er de stukken haas rondom door.
- Leg ze terug in de pan, giet er marinade bij, leg een deksel op de pan en laat de haas 2 uur op laag vuur stoven.
- Laat de haas uitlekken en schik de stukken op een verwarmde dienschaal.
- Zeef het stoofvocht en kook het zo nodig nog wat in.
- Giet het over de haas en dien het meteen op.