Recepten > Spinazienestjes
Ingrediënten
- 750 gr spinazie (of 450 gr diepvriesbladspinazie)
- 2 eetlepels olijfolie
- 11/2 eetlepel rode pesto
- peper, zout
- 4 kleine eieren
Bereiding
- Was de spinazie of laat de spinazie ontdooien en goed uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de olie en laat de spinazie al omscheppend slinken.
- Breng op smaak met 1 eetlepel pesto en peper en zout.
- Verdeel de spinazie in 4 porties en leg ze in een ovenvaste schaal.
- Maak een kuiltje in elke portie spinazie, breek boven elk kuiltje een ei en laat het eiwit erin lopen.
- Houd de dooiers apart.
- Zet de ovenschaal 10 minuten in de voorverwarmde oven en verwarm tot het
eiwit is gestold. - Verdeel de dooiers over de nestjes en bak alles nog ± 4 minuten.
- Bestrooi met peper.
- Serveer direct.