Recepten > Torta Pasqualina
Ingrediënten:
- 500 gr. jonge spinazie
- 8 eetl. olijfolie, extra vierge
- 7 eieren
- 90 gr. vers geraspte parmezaanse kaas
- 220 gr. ricotta
- 2 eetl. verse marjolein
- zout
- peper
- 300 gr. patentbloem
- 1 eierdooier
- olijfolie, extra vièrge
Bereidingswijze:
- Kook de spinazie.
- Hak de spinazie grof.
- Bak ze kort aan met olie kort in de koekenpan.
- Meng er een ei, de parmezaanse kaas, ricotta, marjolein en zout en peper door.
- Maak op een plank een bergje van de bloem en vorm een kuiltje in het midden.
- Voeg de olie toe en zoveel water als nodig is voor een glad, zacht deeg.
- Verdeel het deeg in 18 stukken en rol die uit tot heel dunne rondjes op de maat van een taartvorm met een doorsnee van 23 cm.
- Leg 9 rondjes in de vorm en bestrijk ze stuk met wat olie.
- Leg er het groenten-riccotamengsel op en vorm er 6 kuiltjes in.
- Breek in ieder kuiltje een ei en dek het af met de rest van de deegrondjes, die u ook nu weer een voor een met olie bestrijkt.
- Plaats de taart 1 uur in een 180 °C voorverwarmde oven tot hij goudbruin is. Dien het naar keuze warm of koud op.