Torta Pasqualina

Recepten > Torta Pasqualina

Ingrediënten:

  • 500 gr. jonge spinazie
  • 8 eetl. olijfolie, extra vierge
  • 7 eieren
  • 90 gr. vers geraspte parmezaanse kaas
  • 220 gr. ricotta
  • 2 eetl. verse marjolein
  • zout
  • peper
  • 300 gr. patentbloem
  • 1 eierdooier
  • olijfolie, extra vièrge

Bereidingswijze:

  1. Kook de spinazie.
  2. Hak de spinazie grof.
  3. Bak ze kort aan met olie kort in de koekenpan.
  4. Meng er een ei, de parmezaanse kaas, ricotta, marjolein en zout en peper door.
  5. Maak op een plank een bergje van de bloem en vorm een kuiltje in het midden.
  6. Voeg de olie toe en zoveel water als nodig is voor een glad, zacht deeg.
  7. Verdeel het deeg in 18 stukken en rol die uit tot heel dunne rondjes op de maat van een taartvorm met een doorsnee van 23 cm.
  8. Leg 9 rondjes in de vorm en bestrijk ze stuk met wat olie.
  9. Leg er het groenten-riccotamengsel op en vorm er 6 kuiltjes in.
  10. Breek in ieder kuiltje een ei en dek het af met de rest van de deegrondjes, die u ook nu weer een voor een met olie bestrijkt.
  11. Plaats de taart 1 uur in een 180 °C voorverwarmde oven tot hij goudbruin is. Dien het naar keuze warm of koud op.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *