Recepten > Italiaans Landbrood en Zalmwraps
Ingrediënten Landbrood
- 1 kilo bloem
- 6.25 dl lauw water
- 3 zakjes gedroogde gist
- 2 eetlepels suiker
- 2 afgestreken eetlepels zeezout
- extra bloem om te strooien
- 10 plakjes parmaham of boerenham
- 400 gram geraspte kaassoorten
- verse basilicum
- zon gedroogde tomaten
- olijven en sjalotten
- zeezout en peper uit de molen
- olijfolie
- pijnboompitten
Ingrediënten zalm wraps:
- wraps
- roomkaas
- bieslook
- gerookte zalm
- rucola sla
- peterselie
- peper
Bereidingswijze Landbrood
- Maak het deeg met bloem, gist, suiker en lauw water. Laat het geheel rijzen.
- Doe bloem op het aanrecht tegen het plakken.
- Leg het deeg uit tot ongeveer een meter met een breedte van 15 centimeter.
- Leg de boerenham, verse basilicum, zon gedroogde tomaten, olijven, sjalotten en de geraspte kaassoorten op het deeg. Met het geheel met zout en peper af.
- Maak het deeg dicht en rol het al een donut op.
- Strooi als laatste de pijnboompitten erover heen. Dit geheel mag 30 minuten in de oven op 220 graden.
Bereiding Zalmwraps:
- Hou de wraps even onder de kraan zodat ze minder droog worden.
- Smeer de roomkaas op de wrap en strooi daar de bieslook, rucola sla en peterselie op, als laatste een plakje zalm.
- Strooi er een beetje peper naar smaak over heen.
- Rol de gevulde wrap op en snij deze door midden.
- Zet de goede kant op het bord met een beetje sla en een cherry tomaatje.